9 maj 2014

Nu orkar jag inte mer, haha.

Alltså... Jag har försökt i flera veckor att undvika ett inlägg om politik eftersom jag inte är särskilt insatt och dessutom är livrädd för konflikter eller att folk ska hata mig eller ännu värre försöka "sätta mig på plats", ändra på mig eller tycka att jag är... dum i huvudet. Det kryllar av politik överallt just nu och det går ju inte undvika... Så jag orkar inte hålla det inom mig längre. Jag gör den här punktlistan och sen skriver jag inte mer om det för mitt huvud orkar inte, tyvärr.
  • Jag tänker inte säga vilket politiskt parti jag röstar på (om jag nu röstar överhuvudtaget) eller vilket jag har röstat på tidigare...
  • ... Men NEJ jag är inte Sverigedemokrat, väldigt långt ifrån faktiskt. Och nej jag röstar inte på Svenskarnas parti heller. (detta vet jag har debatterats om mig lol, därför jag skriver det) 
  • Jag är feminist, inte extremfeminist. Om du verkligen vet vad en feminist är och vad feminism innebär så har du ingen anledning som man att vara rädd för mig eller känna dig kränkt utav min politiska ställning till feminismen. Om du inte känner dig träffad har du inget att frukta, om man säger så. Med detta menas alltså; jag hatar inte män; jag älskar män. Jag älskar de män som beter sig som människor och behandlar kvinnor som jämlika människor. Jag hatar män, och kvinnor, som behandlar andra könet utan respekt.(detta behöver dock inte betyda att jag kommer rösta på FI)
  • Bara för att man är Sverigedemokrat så är man inte rasist och jag säger inte att SD inte är ett rasistiskt parti för det vet man väl inte helt säkert (?), det beror på hur man ser på deras politik osv, men det finns de som röstar på SD för andra anledningar t.ex. att de inte har någon aning om att SD är främlingsfientligt. Alltså tycker jag att det är grymt fel att mobba och frysa ut sådana som röstar på SD eller säger sig stötta SD eftersom de kanske inte är utbildade nog. Om du känner någon i din närhet som röstar på SD och du är grymt emot SD ska du väl försöka leda din vän till "the right path" istället för att idiotförklara denne? Det är inte så lätt att veta vilket parti man ska rösta på, vilket som ljuger eller inte och så vidare, speciellt inte om man är 18-20 år och inte har fått rösta tidigare. SD är dessutom ett nytt parti och fanns t.ex. inte med när jag lärde mig om politik i skolan så jag har ingen som helst utbildning om SD mer än det jag läst och sett på internet (som skrivits utav andra människor som jag inte vet har utbildning eller kunskap om ämnet dessutom) och från vad som står på deras hemsida och i media. Alltså inte en jättebra utbildning eller kunskap. 
  • Jag tycker att alla som är våldsamma gällande politik är idioter. Våld är aldrig rätt och oavsett om du är vänster eller höger - du skall icke slå en annan människa bara för att denne har en annan politisk åsikt. 
  • Nazism är aldrig rätt men ibland händer det att oskyldiga människor stryker med. Dessa människor skall inte behöva "offras for the greater good." 
  • Jag tycker att vi måste SLUTA HATA VARANDRA för vi inte tycker likadant.Varför inte lära utav varandra och utbilda varandra eller så enkelt som bara acceptera varandra? Jag uppmuntrar olikheter inom politiken och jag uppmuntrar demonstrationer och motdemonstrationer, motargument, diskussioner etc men då ska man kunna diskutera, respektera och acceptera varandra.
  • I princip allt jag skriver på min facebook om politik är på skoj och borde tas med en nypa salt. Jag är jätterolig och skämtsam, deal with it. 
  • Ja jag tycker att Jimmie Åkesson är en rolig filur och har varit duktig i de debatter jag sett med honom, precis som jag tycker att Reinfeldt är hur jävla söt som helst. Det betyder inte att jag tycker om deras åsikter eller deras politik. 
  • Förresten så hatar jag rasism och nazism. Det finns ingen som helst logik  i att man skulle vara lägre ställd på grund utav hudfärg eller "ras" och jag kan inte förstå det. Jag försöker ta avstånd från all sorts rasism och nazism, så gott som det går. Däremot kan jag förstå (men inte alltid hålla med) att man kan se ner på människor från olika länder på grund utav deras kultur. Jag själv håller inte med t.ex. att man ska gifta bort 9-åriga flickor för det tillhör deras kultur och kan därför omedvetet bli lite misstänksam mot sådana som kommer ifrån den kulturen I BÖRJAN men man märker ju ganska snabbt vem som är vettig och inte. Det är alltså en fördom jag har som jag är medveten om och försöker alltid att tänka "okej det här är bara din fördom... du kan ha fel" när jag träffar en ny person. Detta gäller ju även andra jag har fördomar mot som t.ex. "fjortisar." ALLA har fördomar, vi MÅSTE ha fördomar för hjärnan klarar inte av all information. Det går inte att vara fördomsfri, speciellt inte på första anblicken av en person. Det är inget fel med det. Det är skillnad på att vara fördomsfull och på att vara rasist.
  • Jag tycker att Hitler är intressant och allt med andras världskriget är intressant. Jag tycker också om Hitler-skämt, väldigt mycket. I don't mean to offend anyone, it's just a joke. Jag har väldigt rå humor och kan skoja i princip om vad som helst egentligen. Så länge det uppenbart är ett skämt så är det okej, ungefär.
Jag tror att det var allt... Haha! Nu vill jag inte skriva mer om det :(